Hírek
4th jún

2015

Bérkiegészítés a szociális ágazatban

2015.június 2-án Czibere Károly az EMMI Szociális Ügyekért és a Társadalmi Felzárkózásért felelős Államtitkára tájékoztatást tartott a Minisztériumban a 2015 július 1-től bevezethető bérkiegészítésről. Az ülésen a szociális életpálya elemeit kidolgozó munkacsoportok tagjai voltak jelen.

Az Államtitkár tájékoztatása szerint a tavalyi bérpótlék megtartása mellett a költségvetés ez évben 7.6 milliárd Ft-ot, jövőre a már betervezetten felül 15,3 milliárd Ft. többletforrást biztosít a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozók  – beleértve a technikai munkatársakat is –  anyagi megbecsülésére. Az elosztás szempontjai  az új életpálya modellt alapozzák meg.

A bölcsődei dolgozók béremelése a fent pénzügyi kereten kívül történik.

A bérkiegészítés valamennyi fenntartóra (önkormányzati, egyházi, állami, civil) vonatkozik.

A gyermekvédelem, szociális ellátás, képzés,  bér/rekreáció területén működő munkacsoportok továbbra is dolgoznak a szociális életpálya kialakításán.

Kocsis József, a SZIME Elnöke a rendezvényen átnyújtotta Czibere Károlynak az Egyesület Közgyűlése által elfogadott új szociális bértábla javaslatot ( az alábbiakban mellékelve).

Bértábla

Share This :