Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének honlapján.

Másfél évtized hosszú idő, márpedig a SZIME hamarosan már a fennállása 16. évfordulóját ünnepelheti. Hatalmas dolog ez! Annak idején, 1997-ben a megalapítói mertek nagyot álmodni, mert érezték, hogy szükségük van egy olyan, közös ernyőszervezetre, amely országos hatókörű és nem politizál, hanem kizárólag a szakmával, a szakmánkkal foglalkozik. Így jött létre ez a közhasznú egyesület, amelynek céljaként azt tűzték ki, hogy kezdeményezze, koordinálja és képviselje a szociális ágazatban dolgozók és ellátottak érdekeinek érvényre juttatását,erősítse az ellátási területeket, a szolgáltatási formákat, továbbá a szakmai, tudományos együttműködéseket is.

Másfél évtized hosszú idő, ahhoz is bőven elegendőnek bizonyult, hogy a SZIME bebizonyítsa létjogosultságát. Hiszen a kezdetektől folyamatosan fejlődünk: újabb és újabb megyei tagozatokkal bővültünk, bővülünk, nemzetközi kapcsolatokat építünk ki és ápolunk, rangos programokat, hagyományos konferenciákat szervezünk és így tovább. Egyesületünk ma már tényezőnek számít a fontos szociálpolitikai kérdésekben. Nem csupán szót kérünk és kapunk aktuális ügyekben, jogszabályok kapcsán, de a döntéshozók, a szaktárca, a kormányzat ad is a véleményünkre.

Másfél évtized hosszú idő, de remélem, még sokszor másfél évtizednyi eredményes munka áll a SZIME előtt. Ezen dolgozunk – felelősen, az emberi értékeket és a szakmai szempontokat egyaránt szem előtt tartva. Köszönet illet mindenkit, aki segítségünkre van ebben!

Tisztelettel:

Kocsis József – elnök
Szociális Igazgatók és Szakemberek
Magyarországi Egyesülete