Kedves Kollégák!

2023. október 9-11.-e között Esztergomban rendezzük meg a SZIME XXIII. Konferenciáját. A korábbi évekhez hasonlóan, ebben az évben is elsősorban a szociális és a gyermekvédelmi terület aktuális kihívásait járjuk körbe, és előadóink közreműködésével próbálunk megoldásokat találni az ágazatot égetően érintő kérdésekre.

Fülöp Attila államtitkár úr nyitóelőadása után Böjte Csaba atya is velünk lesz, és lelkesítő gondolataival segít erősíteni bennünk a kitartást a nehéz időszakokban is.

Előadóink lesznek többek között a nagy intézmény fenntartók képviselői, akik egyúttal az ágazatunk meghatározó szereplői is, mint Cséplőné Gönczi Veronika, az SZGYF főigazgatója, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke Győri Dani Lajos, Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális Igazgatóságának igazgatója, Kothenz János, az Ágota Alapítvány vezetője, Czibere Károly a Református Szeretetszolgálat főigazgatója, Hári Tibor a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója, Vajda Norbert a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója.

A felzárkózási területről régi kollégánk, Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár asszony fog beszélni, az aktualitásokról tart előadást dr. Andráczi-Tóth Veronika főosztályvezető asszony a Belügyminisztériumból, a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet működését és feladatait Dr. Tóth Tibor főigazgató mutatja be.

A konferencián részt vevő szlovákiai kollégák az ottani szociális intézményi világról fognak beszélni.

Természetesen meghallgathatjuk majd még két jól ismert kolléga Lakner Zoltán és Szerafin József előadását is.

A két nap programját úgy állítottuk össze, hogy a szakmai programok mellett legyen idő a lelki és a kulturális feltöltődésre is, illetve mindkét napra szervezünk fizikai aktivitást igénylő újszerű és rendhagyó csapatépítést is.

A végleges programot is rövidesen elérhetővé tesszük.

Szeretettel várjuk a kollégákat!

Esztergom-Pécs, 2023. szeptember 8.

Kocsis József

elnök